Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Τα ξεχωριστά Χριστούγεννα του 9ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης

Σας ευχόμαστε:
"Καλά Χριστούγεννα με Υγεία και Αγάπη"
Με εκτίμηση
Οι εκπαιδευτικοί του 9ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης


Τα δικά μας μοναδικά  Χριστούγεννα
Γεια σας είμαστε  το 9ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μνήμες και βιώματα, όνειρα κι ευχές, ιδέες για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ακολουθήστε νοερά τα βήματά μας προς τα  Χριστούγεννα που πλησιάζουν.
Τα δικά μας ιδανικά Χριστούγεννα έχουν
 Ήχους από τις φωνές των παιδιών που τραγουδούν τα κάλαντα.
Μυρωδιές  που φέρνει ο αέρας. 
Γεύσεις από ψημένα μπισκότα.
Πρόσωπα  από το σχολείο μας.
Πράγματα που όλοι συγκεντρώσαμε.
Σχέσεις όλο ζωντάνια ανάμεσα σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Σημαντικότερη στιγμή, είναι αυτή που λέμε «Καλά Χριστούγεννα με Αγάπη».
Τα δικά μας εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα «δέντρα» φέτος θα μοιάζουν χιονισμένα γεμάτα από αστέρια, από ευχές και θα λαμπυρίζουν σα διαμάντια στο φως του ήλιου ή στου φεγγαριού.
Θα είναι φτιαγμένα από αληθινά δέντρα με τα στεφάνια από τις αθλητικές δραστηριότητες, από άσπρα κουτιά παρουσίασης πάνω στα οποία θα τοποθετηθούν κομμένα αστέρια και ευχές φτιαγμένες από γλωσσοπίεστρα. Ενώ στο τελευταίο τα διαμάντια θα είναι πλαστικά μπουκάλια με χρυσόσκονη. Τα χρώματά  του θα είναι πολλά και διαφορετικά.
Οδηγίες κατασκευής: Για το πρώτο δέντρο θα χρειαστείτε το δέντρο της αυλής του σχολείου και τα πλαστική στεφάνια. Για τα δύο άλλα δέντρα θα χρειαστείτε κουτιά  παρουσίασης από βιτρίνες καταστημάτων (που δεν τα χρειάζονται άλλο) και πάνω σε αυτά μπορείτε να τα τοποθετήσετε ότι διακοσμητικό θέλετε. Στο τελευταίο δέντρο που είναι αληθινό έλατο (το οποίο όμως θα φυτευτεί στη συνέχεια) τοποθετήθηκαν πλαστικά μπουκάλια με κολλημένη χρυσόσκονη. Σας παραθέτουμε κι ένα άστρο από συρμάτινες κρεμάστρες.
Τα  Χριστούγεννα που  μας έμειναν αξέχαστα!
 Πριν από ένα χρόνο στην Πλατεία Ελευθερίας, Παλλήνης Αττικής δηλαδή την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 στις 5:30 το απόγευμα καλωσορίσαμε τα Χριστούγεννα στην πλατεία Ελευθερίας, Παλλήνης. Η δράση μας αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος  «Νοιάζομαι και δρω για την περιοχή μου …»,  συνδιοργανώθηκε με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κυρία Ζινέλη, αγκαλιάστηκε με τις συμμετοχές άλλων νηπιαγωγείων του Δήμου Παλλήνης  και είχε ως σκοπό να προσφέρει σε όλους μας την αγάπη και τη ζεστασιά των Χριστουγέννων.
Εκείνο το απόγευμα μικροί και μεγάλοι παρακολουθήσαμε την χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης με την μουσικό κυρία Μαριάννα Φερετζάκη και τραγουδήσαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια με την συνοδεία βιολιού από τον ταλαντούχο κύριο Μιχάλη Ξανθόπουλο. Έπειτα τα παιδιά μας  γοητεύτηκαν από το χριστουγεννιάτικο παραμύθι που αφηγήθηκαν οι αφηγητές της ομάδας «Ένα Κόκκινο Φτερό» και στη συνέχεια στόλισαν τα δέντρα με χριστουγεννιάτικα στολίδια κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά. Ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων μεταξύ των παιδιών με επαναχρησιμοποιημένα παιχνίδια. Η γιορτή έκλεισε με την «κυρία Ανακύκλωση» να προσφέρει λιχουδιές σε μικρούς και μεγάλους και να χαρίζει ένα συμβολικό δώρο.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος, η αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής κυρία Καλλιόπη Ζινέλη,  μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Επίκουρος  Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολή Επιστημών Αγωγής, Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης) κυρία Ευθυμία Γουργιώτου, η   υπεύθυνη Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής κυρία Βορύλα , τα συμμετέχοντα Νηπιαγωγεία 1ο - 2ο – 3ο- 4ο Νηπιαγωγεία Γέρακα  και 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης και φυσικά οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων και πλήθος κόσμου.
Το αποτέλεσμα μας έμεινε αξέχαστο, γιατί όλη αυτή η δράση θεωρείται πια θεσμός αφού πραγματοποιήθηκε και φέτος στις 17/12/2019.
Αισθανθήκαμε ότι το μήνυμα των Χριστουγέννων έχει τη δύναμη να φέρει μαζί του και μηνύματα όπως αυτό της προστασίας του περιβάλλοντος.
Σας παραθέτουμε και ένα άλλο χριστουγεννιάτικο δέντρο από συρμάτινες κρεμάστρες που κοσμούσε πέρυσι την Πλατεία Ελευθερίας:
Οι φετινές χριστουγεννιάτικες ευχές μας  προς
όλον τον κόσμο είναι «Υγεία και Αγάπη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου