Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Οι ευχές και τα ξεχωριστά δέντρα και στολίδια από τα 4 τμήματα της Α τάξης του 11ου Γυμνασίου Λάρισας

Τα 4 τμήματα της Α τάξης του 11ου Γυμνασίου Λάρισας συμμετείχαν στο μάθημα της τεχνολογίας με τους καθηγητές του μαθήματος στην κατασκευή και τον στολισμό χριστουγεννιάτικων δένδρων φτιαγμένων από φυσικά υλικά και υλικά προς ανακύκλωση.
Τα δικά μας εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δένδρα αποφασίσαμε να τα κατασκευάσουμε από χαρτόκουτες συσκευασίας και να τα βάψουμε σε βαθύ πράσινο χρώμα που προσομοιάζει με το πραγματικό.
Τα στολίδια τους είναι: α) καρποί πλατάνου (πλατανόμηλα) και καρποί μελιάς που μαζεύτηκαν μετά από δυνατό αέρα στο κοντινό μας πάρκο και στη συνέχεια βαπτίσθηκαν σε αραιωμένη σχολική κόλλα στην οποία προστέθηκαν πολύχρωμα γκλίτερ. Β) αστεράκια κατασκευασμένα από σωλήνες χαρτιού που προέρχονται από διαφημιστικά έντυπα και εφημερίδες οι οποίοι  σταθεροποιήθηκαν  μέσα σε αραιωμένη σχολική κόλλα εμπλουτισμένη με ακρυλικά χρώματα και στη συνέχεια οι σταθεροί σωλήνες πλέχθηκαν σε αστέρια και βαπτίσθηκαν εκ νέου σε διάλυμα σχολικής κόλλας και γκλίτερ και γ) μπαλάκια που κατασκευάσθηκαν από ρολλά χαρτιού κουζίνας βαμμένα με ακρυλικά χρώματα και κομμένα σε λωρίδες οι οποίες στη συνέχεια συνδέθηκαν με διπλόκαρφα  πάνω και κάτω. Όπως και προηγούμενα ακολούθησε η διαδικασία με την κόλλα και το γκλίτερ.
Στην αίθουσα τεχνολογίας περίσσευε η χαρά και η δημιουργικότητα και στο χώρο ήταν διάχυτη η μυρωδιά κανέλλας από τα στολίδια κανέλλας που κατασκεύασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β τάξης στο μάθημα της τεχνολογίας ''γραμμή παραγωγής''.
Υγεία, χαρά και δημιουργικότητα είναι και οι ευχές μας για όλον τον κόσμο.
Στοιχεία επικοινωνίας του Σχολείου μας είναι:
11ο Γυμνάσιο Λάρισας, Βλαχοδήμου Ευπραξία, ΠΕ84 & Μίχας Παναγιώτης, ΠΕ83






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου