Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Τα υπέροχα εναλλακτικά δέντρα και στολίδια από τα Τμήματα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Ζάννειου Εκπαιδευτηρίου

Στο πλαίσιο της ενασχόλησής μας με προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ανακύκλωσης, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε Χριστουγεννιάτικα δέντρα κάπως «διαφορετικά»! Χρησιμοποιώντας τα πολυμέσα, αναζητήσαμε στο διαδίκτυο διάφορες χριστουγεννιάτικες ιδέες, με βασικό γνώμονα την χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, τα οποία υπάρχουν και στην αποθήκη μας, ώστε να είναι άμεσα υλοποιήσιμο. Το Σχολείο μας είναι προσανατολισμένο σε αυτή τη φιλοσοφία και έτσι φροντίζουμε ως εκπαιδευτικοί κοινότητα να μαζεύουμε και να χρησιμοποιούμε κυρίως επαναχρησιμοποιύμενα υλικά.
Μετά από σχετική έρευνα με τους μαθητές μας εντόπισαμε και ξεχωρίσαμε διάφορες ιδέες. Έπειτα επισκεφθήκαμε την αποθήκη μας να επιλέξουμε ποια ακριβώς υλικά θα χρησιμοποιήσουμε. Προτάσεις, συζητήσεις, προβληματισμός... Τελικά επιλέξαμε!!
Κάπως έτσι ξεκίνησε το «στήσιμο» αυτών των αλλιώτικων δέντρων, με τα παιδιά να το αντιμετωπίζουν ως πρόκληση! Η διαδικασία ήταν απολαυστική, αφού αγωνιούσαμε να μεγαλώσουμε το κάθε δέντρο μας κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο... Ώσπου τα κάναμε μεγάλα και μετά αρχίσαμε να τα στολίζουμε με τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές που είχαν δημιουργήσει τα παιδιά στην τάξη αλλά και άλλες προσωπικές!
Η γωνιά με το δέντρο αυτό αποτελεί ένα σημείο της τάξης που θαυμάζουμε καθημερινά, αφού φτιάχτηκε και στολίστηκε από τα ίδια τα παιδιά, έχοντας βιώσει και αντιληφθεί την χαρά του «διαφορετικού», αυτού που μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη προστασία και στον πλανήτη μας!
 Τμήματα Προσχολικής Εκπαίδευσης 
Ζάννειο Εκπαιδευτήριο
 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου