Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Οι ευχές και το εξαιρετικής αισθητικής από επανάχρηση Εναλλακτικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του 1oυ Δημοτικού Σχολείου Κουφαλίων

Σας στέλνουμε το δικό μας Εναλλακτικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο φτιαγμένο με ανακυκλώσιμα υλικά και περισσευούμενα χαρτόνια κατασκευών, που συγκεντρώνουμε στο σχολείο μας για το μάθημα των εικαστικών.

Το δέντρο μας αποτελείται από 40 περίπου πλαστικά κουτάλια , πηρούνια και χαρτοπετσέτες -από τα περισσευούμενα των σχολικών γευμάτων μας. Τα δύο τμήματα της τετάρτης δημοτικού (Δ1 & Δ2 δημοτικού) και το τμήμα της Πέμπτης ( Ε' δημοτικού), στην ώρα των εικαστικών διακόσμησαν τα κουτάλια και τα πιρούνια τους με την τεχνική του ντεκουπάζ. Επίσης, τα παιδιά της Ε' με τεχνική παρόμοια με του ψηφιδωτού, χρησιμοποίησαν περισσεύματα από χαρτόνια διαφόρων ειδών και υφών για την διακόσμηση του κουταλιού / πηρουνιού τους. Στη συνέχεια τα επικολλήσαμε με τέτοιο τρόπο ώστε να αναπαριστούν τα κλαδιά του έλατου , πάνω σε ένα κομμάτι ξύλου. 

Το τελικό έργο έχει διάσταση 65 εκ x 35 εκ, έχει δύο όψεις και μπορεί να κρεμαστεί ετσι ωστε να περιστρέφεται (ή & όχι, αν κρεμαστεί πάνω σε τοίχο), όπως επίσης να τοποθετηθεί σε βάση.

Κατάλογος υλικών:

- Σετ πηρούνι & κουτάλι με λευκή χαρτοπετσέτα, από τα σχολικά γεύματα.
- Χαρτοπετσέτες με χριστουγεννιάτικο θέμα
- Κομμένα χαρτονάκια απο περισσευούμενα χαρτιά τύπου canson, με διάφορες υφές.
- Κομμάτια από τσουβάλι
- Ξυλόκολλα
- Σανίδα ή ξύλο για τον κορμό
- Κόλλα Σιλικόνης
- Νήμα πλέξης ή σπάγγος
- Ζωγραφική με μαρκαδόρους (προαιρετικά)

Η ιστοσελίδα του 1ου Δημοτικού Κουφαλίων στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο είναι η εξής : http://1dim-koufal.thess.sch.gr/globalsch-autosch/default/

Με εκτίμηση,

Παυλοπούλου Ιωάννα - Εικαστικός 
Αναπληρώτρια ΠΕ08

για το

1o Δημοτικό Σχολείο Κουφαλίων
Τηλέφωνο:  2391051374

Με τις ευχές μας για καλές γιορτές, δημιουργικό και "εναλλακτικό" νέο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου