Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Ο χριστουγεννιάτικος εναλλακτικός κόσμος του 1ου Δημοτικού Σχ. Μουρικίου

Από το 1ο Δημ. Σχολ. Μουρικίου
Τα δικά μας μοναδικά  Χριστούγεννα
Γεια σας  είμαστε  το 1ο Δημ. Σχολ. Μουρικίου.
και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μνήμες και βιώματα, όνειρα κι ευχές, ιδέες για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ακολουθήστε νοερά τα βήματά μου προς τα  Χριστούγεννα που πλησιάζουν.
Τα δικά μου ιδανικά Χριστούγεννα έχουν
 Ήχους από χριστουγεννιάτικα παιδικά τραγούδια με τη συνοδεία μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά.
Μυρωδιές και γεύσεις από τοπικές γιορτινές λιχουδιές.
Πρόσωπα  παιδικά χαρούμενα που παίζουν κάλαντα.
Πράγματα χωρίς να είναι απαραίτητα ακριβά αλλά φτιαγμένα με αγάπη.
Σχέσεις όλο ζωντάνια ανάμεσα σε όλη τη σχολική κοινότητα.
Σημαντικότερη στιγμή, είναι αυτή που ανταλλάσουμε δώρα φιλίας φτιαγμένα από τα χεράκια μας με ευχές και ζεστές αγκαλιές.
Το δικό μου εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο «δέντρο» φέτος θα μοιάζει με παιδική ζωγραφιά. Με στολίδια φτιαγμένα από τα χεράκια των παιδιών με άχρηστα υλικά, που είναι όμως τόσο όμορφα, γιατί είναι φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη για το περιβάλλον.
Θα είναι φτιαγμένο από κουκουνάρια, αυγοθήκες, σιντί, κουτάκια, καπάκια και μπουκάλια πλαστικά και άχρηστα χαρτιά. Τέλος για να ομορφύνουμε τις κατασκευές μας χρησιμοποιούμε τέμπερες και χρυσόσκονη. Τα χρώματά  του θα είναι μπλε, κόκκινο, χρυσό, καφέ και άλλα χρώματα.
Οδηγίες κατασκευής: για τα κουκουνάρια φυσικά κουκουνάρια, ατλακόλ, χρυσόσκονη, σπάγκος. Βάζουμε κόλλα στα κουκουνάρια και τα βουτάμε στη χρυσόσκονη, μετά τα δένουμε για να τα κρεμάσουμε.
Για τα στολίδια από πλαστικά μπουκάλια κόβουμε τοα κάτω μέρος για να κάνουμε αστεράκια και το πάνω μέρος από δύο μπουκάλια και τα ενώνουμε με κόλλα. Τέλος με το πάνω μέρος που το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες κάνουμε ένα ωραίο στολιδάκι.
Για τους τάρανδους με παλιά σιντί κολλάμε επάνω στο σιντί ματάκια στόμα και κερατάκια, μύτη όλα από παλιά χαρτιά. Τέλος τα κρεμάμε από κορδόνια που βρήκαμε σε χάρτινες σακούλες.
Δεντράκια από αυγοθήκες ανακυκλώσιμες που έχουν κοπεί και έχουν κολληθεί επάνω σε ρολά από χαρτιά υγείας.
Δεντράκια από καπάκια πλαστικά κολλημένα και βαμμένα.

διάφορα άλλα στολίδια από χαρτί και κόλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου