Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Τα Χριστούγεννα του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης...διαχρονικά!

Καλησπέρα σας, Συγχαρητήρια για την πολύ όμορφη ιδέα σας!
Κατά το σχολικό έτος 2015-2016 στο σχολείο μας, 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης το  πρόγραμμα με θέμα:  «Η τέχνη της ανακύκλωσης»
Τα παιδιά, μεταξύ άλλων δράσεων, δημιούργησαν από ανακυκλώσιμα ή “άχρηστα” υλικά, στολίδια τα οποία χρησιμοποίησαν για να διακοσμήσουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σχολείο μας.
Σας αποστέλλουμε σχετικές φωτογραφίες από αυτή τη δράση και σας ευχαριστούμε για τη δυνατότητα που μας δώσατε να γίνουμε κοινωνοί αυτής της ιδέας .
Με εκτίμηση, Οι καθηγητές:
Κωνσταντινίδου Χρυσή (υπεύθυνη προγράμματος), Τρυφέρη Βικτώρια, Παλάκα Μαρία, Ράλλης Μιχαήλ

Το σχολικό έτος 2017-18, όπως και την προηγούμενη χρονιά,  στο σχολείο μας , 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης , στολίστηκε ένα  ιδιαίτερο δένδρο με στολίδια που κατασκευάστηκαν από τους μαθητές μας. Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του  Προγράμματος:
με υπεύθυνους καθηγητές τους κ.κ.  Γκλαβίδου Έλλη (συντονίστρια, Γκούβερη Διονυσία, Κασάπη Κωνσταντίνο.
Κατά το σχολικό έτος 2017-2018 στο σχολείο μας, 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης, και με αφορμή την προσπάθεια περιορισμού της χρήσης πλαστικής σακούλας, κατασκευάσθηκε «Το δένδρο  του Έλληνα καταναλωτή για το έτος 2016» με 400 πλαστικές σακούλες! Ο μεγάλος αυτός αριθμός δείχνει την έλλειψη παιδείας ανακύκλωσης και την υπερβολική και ασύνετη χρήση τους.
Στη συνέχεια τα παιδιά κατασκεύασαν «Το δένδρο  του Έλληνα καταναλωτή για το έτος 2025» με μόνο 40 πλαστικές σακούλες που είναι και ο στόχος ανάπτυξης της ανακύκλωσης και της συνετής κατανάλωσης της πλαστική σακούλας στο άμεσο μέλλον για το οποίο οι μαθητές συναισθάνθηκαν την προσωπική τους ευθύνη ως οι πολίτες του μέλλοντος!
Συμμετείχαν  οι μαθητές των τμημάτων Α3 και  Β2 του σχολείου με την επίβλεψη της κ. Σουγιουλτζή Μυρσίνης και της κ. Τρυφέρη Βικτωρίας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου