Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Τα ξεχωριστά φετινά Χριστούγεννα του ΓΕΛ Πάστρας Κεφαλονιάς



Γεια σας είμαστε οι μαθητές του ΓΕΛ Πάστρας Κεφαλονιάς και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μνήμες και βιώματα, όνειρα κι ευχές, ιδέες για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ακολουθήστε νοερά τα βήματά μας προς τα  Χριστούγεννα που πλησιάζουν.
Τα δικά μας  ιδανικά Χριστούγεννα έχουν
 Ήχους από τον αέρα που φυσά και χριστουγεννιάτικα τραγούδια
Μυρωδιές  από γλυκά που ψήνονται
Γεύσεις από μελομακάρονα και κουραμπιέδες
Πρόσωπα  γελαστά και ξεκούραστα
Πράγματα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο πακεταρισμένα που περιμένουν να τα ανοίξουμε
Σχέσεις όλο ζωντάνια ανάμεσα  σε συγγενείς και φίλους
Σημαντικότερη στιγμή, είναι αυτή που κάθεται όλη η οικογένεια μαζί στο τραπέζι για φαγητό τη μέρα των Χριστουγέννων

Το δικό μας  εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο «δέντρο» φέτος είναι ένα παλιό χριστουγεννιάτικο δεντράκι με σπασμένη βάση που το βάλαμε σε μια γλάστρα για να στέκεται και το στολίσαμε με αστέρια και δεντράκια που εκτυπώσαμε και στα οποία γράψαμε ο καθένας μια ευχή. Επίσης, κάθε τάξη έχει ένα μικρό δέντρο φτιαγμένο από περιοδικό.
Οδηγίες κατασκευής:
Το «μεγάλο» μας δέντρο για να το στολίσουμε εκτυπώσαμε κίτρινα αστέρια με φατσούλες και πράσινα έλατα, γράψαμε επάνω ο καθένας μια  ευχή, το πλαστικοποιήσαμε, κάναμε τρυπούλα, βάλαμε σκοινάκι και τα κρεμάσαμε στο δέντρο μας.

Τα «μικρά» μας δεντράκια τα φτιάξαμε με παλιά περιοδικά. Πήραμε ένα ολόκληρο περιοδικό, τσακίσαμε μια μια τις σελίδες τους όπως βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες:
Και… να ‘τα, έτοιμα!!! Μπορεί να βελτιστοποιηθεί με κάποιο χρωματιστό σπρέι και κολλώντας χάρτινα αστεράκια πάνω, αλλά ακόμα δεν έχουμε βρει χρόνο για να  υλοποιήσουμε την εκδοχή αυτή!
Τα  Χριστούγεννα που μας  έμειναν αξέχαστα! (φανταστική ιστορία που δημιουργήθηκε στην τάξη)
 Πριν από δύο χρόνια, σε ένα μικρό χωριουδάκι, ζούσαν δυο ηλικιωμένοι, μόνοι, χωρίς κανέναν άλλο εκτός από τον εαυτό τους.

Εκείνη τη χρονιά είχε χιονίσει πάρα πολύ και δε μπορούσαν να πάνε με τα πόδια στο γειτονικό χωριό να πάρουν προμήθειες για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, ούτε αυτοκίνητο πλησίαζε το χωριό τους γιατί κανείς δεν είχε καθαρίσει το δρόμο. Μαζί με τους συμμαθητές μας αποφασίσαμε να τους αγοράσουμε πράγματα, να βάλουμε ζεστά ρούχα και να κάνουμε μια «βόλτα» στο χιόνι, να τους συναντήσουμε.
Μαζί με τους συμμαθητές μας αναλάβαμε δράση να συγκεντρώσουμε χρήματα για την αγορά των αγαθών και κάποιων δώρων.
Το αποτέλεσμα μας έμεινε αξέχαστο, γιατί  μας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά, περάσαμε μαζί τους την ημέρα των Χριστουγέννων και κοιμηθήκαμε το βράδυ σπίτι τους μια και δεν μπορούσαμε να επιστρέψουμε αφού είχε σκοτεινιάσει.
Αισθανθήκαμε ότι είχαμε και μια δεύτερη οικογένεια!
Οι φετινές χριστουγεννιάτικες ευχές μας  προς
τις οικογένειές μας  είναι να έχουμε Υγεία και Ευτυχία
τους φίλους μας  είναι να είναι χαρούμενοι, να πάρουν καλούς βαθμούς και να πάνε καλά στις πανελλαδικές
όλον τον κόσμο είναι να έχει Ειρήνη
ιδιαιτέρως για την Κεφαλονιά είναι να μην κάνει τόσο συχνά σεισμούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου