Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Τα μοναδικά Χριστούγεννα του νηπιαγωγείου Κουτσελιού Ιωαννίνων

Γεια σας,  είμαστε  οι νηπιαγωγοί του Ν/Γ Κουτσελιού Ιωαννίνων

Και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μνήμες και βιώματα, όνειρα κι ευχές, ιδέες για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ακολουθήστε νοερά τα βήματά μας προς τα  Χριστούγεννα που πλησιάζουν.

Τα δικά μας ιδανικά Χριστούγεννα έχουν
 Ήχους από κάλαντα
Μυρωδιές  από μελομακάρονα
Γεύσεις από γαλοπούλα
Πρόσωπα αγγελικά
Πράγματα αγαπημένα
Σχέσεις όλο ζωντάνια ανάμεσα  στα παιδιά όλης της γης
Σημαντικότερη στιγμή, είναι η χριστουγεννιάτικη γιορτή

Το δικό μας εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο «δέντρο» φέτος θα μοιάζει με δέντρο χειμωνιάτικο γεμάτο σκουφάκια από χιονανθρωπάκια
Θα είναι φτιαγμένο από ρολό χαρτί και μάλλινα κουβάρια. Τα χρώματά  του θα είναι πολλά και διαφορετικά.

Οδηγίες κατασκευής: Σε ένα γυάλινο μπουκάλι βάζουμε ένα ξερό κλαδί και το διακοσμούμε με σκουφάκια που είναι φτιαγμένα από ρολό χαρτί υγείας, το οποίο έχουμε κόψει σε τρια κομμάτια. Παίρνουμε ένα κομμάτι και δένουμε γύρω- γύρω λωρίδες που κόψαμε από το κουβάρι.
Μαζεύουμε όλες τις λωρίδες στο τέλος προς τα επάνω  τις δένουμε και τις ψαλιδίζουμε. Διακοσμήσαμε το μπουκάλι με ένα αγγελούδι που κόψαμε από μια χαρτοπετσέτα και το κολήσαμε με ατλακόλ στο μπουκάλι.

Τα  Χριστούγεννα που  μας έμειναν αξέχαστα!
 Πριν από τρία χρόνια στο Κουτσελιό, την ώρα που βρισκόμασταν στο νηπιαγωγείο και  στολίζαμε την αίθουσα για τα χριστούγεννα άκουσαμε μελωδικές φωνές και είδαμε από το παράθυρο τον Αη-Βασίλη.

Εκείνη τη χρονιά  ο Σύλλογος Γονέων μαζί με τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου αποφάσισαν να μας κάνουν μία έκπληξη. Ένας  γονέας ντυμένος Αη-Βασίλης ήρθε με τα παιδάκια που μας τραγούδησαν με τα τριγωνάκια τους τα κάλαντα και στη συνέχεια μοίρασε δώρα στους μαθητές μας.
Το αποτέλεσμα μας έμεινε αξέχαστο, γιατί ακόμη θυμόμαστε την έκπληξη και τη χαρά στα παιδικά βλέμματα. 

Αισθανθήκαμε συγκίνηση και χαρά.
Οι φετινές χριστουγεννιάτικες ευχές μας προς
τις οικογένειες μας είναι υγεία και αγάπη
τους φίλους μας είναι χαρά κι ευτυχία
όλον τον κόσμο είναι ειρήνη.
Σας στέλνουμε και το χριστουγεννιάτικο στεφάνι μας που είναι φτιαγμένο από συρμάτινη κρεμάστρα και λωρίδες από διάφορα υφάσματα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου