Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Τα ξεχωριστά φετινά Χριστούγεννατου μαθητών του 1ου Γυμνασίου Σάμου


Γεια σας είμαστε το τμήμα Γ2 του 1ου Γυμνασίου Σάμου και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μνήμες
και βιώματα, όνειρα κι ευχές, ιδέες για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ακολουθήστε νοερά τα βήματά μας προς τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν.
Τα δικά μας ιδανικά Χριστούγεννα έχουν
Ήχους από χριστουγεννιάτικα τραγούδια
Μυρωδιές από σπιτικά γλυκά
Γεύσεις από κουραμπιέδες και μελομακάρονα
Πρόσωπα που αγαπάμε
Πράγματα συνυφασμένα με τα Χριστούγεννα
Σχέσεις όλο ζωντάνια ανάμεσα σε φίλους και συγγενείς
Σημαντικότερη στιγμή, είναι αυτή που ανταλλάσσουμε δώρα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Το δικό μας εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο «δέντρο» φέτος θα 
μοιάζει με ένα «στολίδι» παρμένο από παραμύθι στολισμένο σαν δώρο που με πολλή αγάπη προσφέρεται σε όλους. Θα είναι φτιαγμένο από παλέτες και στολισμένο με κορδέλες που μαζέψαμε από δώρα. Τα χρώματά του θα είναι πράσινο με πολύχρωμες
κορδέλες.
Οδηγίες κατασκευής: κόβουμε από την κάθε παλέτα τις δύο γωνίες (χρειαζόμαστε δύο παλέτες). Τα δύο μεγάλα κομμάτια που απομένουν είναι η βάση του δέντρου και με τα υπόλοιπα -τις γωνίες που κόψαμε- φτιάχνουμε το δέντρο. Τρίβουμε με γυαλόχαρτο τα κομμάτια, τα βάφουμε με πράσινο χρώμα και τα καρφώνουμε σχηματίζοντας δέντρo.


Tα Χριστούγεννα που μας έμειναν αξέχαστα!

Πριν από το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές των

Χριστουγέννων, στην όμορφη πόλη του Βαθέος  Σάμου ζούσαν οι μαθητές του Γ2 του 1ου Γυμνασίου Σάμου. 

Εκείνη τη χρονιά με αφορμή το χριστουγεννιάτικο παζάρι του σχολείου μας, το τμήμα Γ΄2 πραγματοποίησε μία συνάντηση με σκοπό την οργάνωση της χριστουγεννιάτικης γιορτής.
Αποφασίσαμε όλοι οι μαθητές του Γ΄2 να δημιουργήσουμε το δικό μας πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο για να στολίσουμε το σχολείο μας και μάλιστα χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερα οικολογικά και ανακυκλώσιμα υλικά.
Όλοι οι μαθητές του τμήματος με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της κας Κουμούτση Σοφίας, υπεύθυνης του περιβαλλοντικού προγράμματος « Ανακύκλωση: Κύκλος είναι και γυρίζει και την Τέχνη υποστηρίζει», και της συνυπεύθυνης καθηγήτριας, Αθανασίας Σταυροπούλου, αναλάβαμε δράση προκειμένου να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας.
Το αποτέλεσμα μας έμεινε αξέχαστο, γιατί ήταν μία ομαδική εργασία με καινοτόμο θέμα, το οποίο αφορά στη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών. Αισθανθήκαμε απερίγραπτη χαρά καθώς αντικρίζαμε το έργο μας, το οποίο αποτελεί απόδειξη του ομαδικού πνεύματος της τάξης μας, καθώς και της περιβαλλοντικής μας ευαισθησίας.

Οι φετινές χριστουγεννιάτικες ευχές μας προς
την οικογένειά μας είναι να έχουν όλοι υγεία,
τους φίλους μας είναι να διατηρήσουμε για πάντα την φιλία μας,
όλον τον κόσμο είναι να επικρατεί ειρήνη,
ιδιαιτέρως για το σχολείο μας είναι να επισκευασθούν άμεσα οι φθορές και να εξοπλιστούν τα εργαστήρια με τα απαραίτητα υλικά.
 
 

1 σχόλιο:

  1. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή